Skip to main content

Wetenschap & techniek

Met mijn teksten wil ik een brug slaan tussen wetenschap, techniek en samenleving. 

Dit doe ik door op een heldere, aansprekende manier te schrijven over allerlei onderwerpen uit de wetenschap en techniek. Zo maak ik deze onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek. Voor de websites Natuurkunde.nl en Sciencespace.nl schrijf ik bijvoorbeeld teksten gericht op middelbare scholieren. Ook heb ik artikelen geschreven voor vakbladen in de bouwfysica en installatietechniek.

 

Wetenschapscommunicatie

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor communicatie over wetenschap en techniek. Vanuit de samenleving geven we geld uit aan wetenschappelijk onderzoek en aan innovatieve technieken. Maar dan willen we natuurlijk ook graag weten wat daarmee gebeurt. Daarom is het belangrijk om ook te investeren in wetenschaps- en techniekcommunicatie.

Stimuleren jongeren

Zo kunnen mensen zien waar het onderzoeksgeld heen gaat en krijgen jongeren een goed beeld van wat er speelt in de wetenschap en techniek. Goede wetenschapscommunicatie kan daardoor bijdragen aan het stimuleren van jongeren om een opleiding in de wetenschap en techniek te kiezen.

Wetenschap & techniek